Jagersvereniging wil meer opzichters: 'Stroperij is een groot probleem'

Jagersvereniging wil meer opzichters (Rechten: ANP)
Jagersvereniging wil meer opzichters (Rechten: ANP)
De Jagersvereniging wil extra geld van de regering voor toezicht in buitengebieden. Volgens de vereniging is stroperij, verstoring en vervuiling een groot probleem, ook in Drenthe.
"De politie heeft geen capaciteit meer om alle meldingen na te gaan. Als er meldingen komen van nachtelijke schoten, wordt dit niet opgepakt. Ook het toezicht op afvaldumping en visstroperij is onder de maat", zegt de vereniging.

Lees meer: Een eeuwenlange strijd in Drenthe: de jagers tegen de stropers

Precieze cijfers heeft de Jagersvereniging niet, maar uit een enquête onder leden blijkt dat meer dan de helft de indruk heeft dat het aantal stroopincidenten in hun gebied toeneemt. Intussen is het aantal jachtopzichters de afgelopen jaren afgenomen.
De Jagersvereniging wil zelf meer toezicht gaan houden door extra jachtopzichters op te leiden. Zo'n 500 leden van de vereniging hebben aangegeven interesse te hebben om vrijwillig jachtopzichter te worden.

Meer geld nodig

Maar het opleiden van zoveel opzichters kost meer geld dan de Jagersvereniging in kas heeft. De organisatie wil nu dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een structureel bedrag opneemt in de begroting om de verdere terugloop van het aantal jachtopzichters te stoppen.
De Tweede Kamer praat morgen over de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl