Vader slaat voetballer HZVV gebroken neus: werkstraf

Man slaat voetballer gebroken neus (Rechten: Pixabay)
Man slaat voetballer gebroken neus (Rechten: Pixabay)
Een 41-jarige man uit Elim is voor mishandeling op een voetbalveld in Hoogeveen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Hij sloeg op 25 mei na een wedstrijd een speler van HZVV een gebroken neus.
De aanleiding was een huilende jongen van een jaar op twaalf. Die zei dat hij werd getreiterd en geslagen door iets oudere jongens. Enkele voetballers, waaronder het latere slachtoffer, gingen naar dat groepje en zeiden tegen de jongens dat het getreiter afgelopen moest zijn.
De spelers gingen terug naar de kantine. Kort daarop verscheen de 41-jarige Elimmer en zijn 14-jarige zoon. De zoon wees een van de spelers aan en zei: "Dat is 'm". De man die hij aanwees kreeg direct daarop een vuistslag in zijn gezicht.

Strafblad van 36 kantjes

Het slachtoffer liep een gebroken neus op. Hij moest zijn neus in het ziekenhuis recht laten zetten. De rechter noemde de actie van de Elimmer 'onvoorstelbaar'. De 41-jarige man heeft een strafblad van 36 kantjes en staat bekend als veelpleger.
De laatste jaren is de man niet meer met justitie in contact gekomen. Deze goede voortgang wilde de rechter niet doorbreken. De Elimmer kreeg als waarschuwing ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken opgelegd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.