Makkelijker afval wegbrengen: Coevorden wil centralere plek voor milieustraat

Milieustraat Coevorden
Coevorden wil de Milieustraat op een centralere locatie hebben © Google Streetview
Inwoners van de gemeente Coevorden moeten gemakkelijker hun afval kunnen wegbrengen bij de milieustraat. Dat wil de gemeente bereiken door een centralere locatie te vinden hiervoor. De gemeentewerf moet er dan ook worden ondergebracht.
Daar wil de gemeente onderzoek naar doen. De huidige locaties zijn toe aan vervanging en voldoen niet meer aan de eisen van nu. "Om afval goed te scheiden moet er ook wat gebeuren aan de milieustraten", vertelt wethouder Jeroen Huizing aan ZO!34. Nu wordt het afval er niet gewogen en is het door de beperkte ruimte niet mogelijk om goed het afval te scheiden.
De voorkeur gaat uit naar een plek langs de weg tussen Dalen en Oosterhesselen. "Het moet een locatie worden waar inwoners gemakkelijk hun afval kunnen wegbrengen en waarbij zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden worden ingezameld om te recyclen."

Onderhoud aan groen

De gemeentewerf is de uitvalbasis van de buitendienst. Vanuit de twee huidige locaties worden dagelijks alle werkzaamheden van de buitendienst uitgevoerd, zoals onderhoud aan groenvoorziening, de wegen en hiervandaan gaan de strooiwagens de weg op.
De milieustraten in Coevorden zijn bijna 30 jaar. De gemeente wijst erop dat het hebben van twee milieustraten nu extra kosten met zich meebrengt.
De gemeenteraad bespreekt op 31 januari het plan van de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.