Boeren willen Binnenhof bezetten

Protesterende boeren willen woensdag 16 oktober actievoeren op het Binnenhof in Den Haag en bij het RIVM in Bilthoven. De precieze plannen voor die dag worden later bekendgemaakt, zegt Marc van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force.
Er wordt steeds meer duidelijk over het volgende boerenprotest. Trekkers gaan volgende week woensdag al vroeg de weg op, waardoor net als bij het vorige protest verkeersopstoppingen ontstaan. Volgens de Gelderlander willen boeren en andere actievoerders gaan kamperen op het Binnenhof tot hun eisen zijn ingewilligd. De boeren protesteren onder andere tegen de stikstofplannen waardoor de veestapel gereduceerd moet worden.


A28 geblokkeerd
De protestactie wordt georganiseerd door Farmers Defence Force. Zij waren ook betrokken bij de acties op 1 oktober. Toen trokken boeren uit heel Nederland naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren. In Drenthe werd de A28 bij Pesse geblokkeerd. De andere initiator van die dag, Agractie, werkt niet mee aan de nieuwe acties. 

Voor de boeren woensdag koers zetten naar Den Haag, willen ze in Bilthoven langs bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze zijn het niet eens met de stikstofberekeningen van het instituut.

'Record pakken' 
Van den Oever verwacht meer deelnemers dan bij de manifestatie op 1 oktober toen honderden boeren bijeenkwamen in Den Haag. Op de wegen zullen de gevolgen van de actie merkbaar zijn, denkt hij. "We kijken of we nog een recordje kunnen meepakken."
Deel dit artikel: