Stelling: De pabo makkelijker maken levert geen beter onderwijs op

De vier coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen de toelatingstoetsen op de pabo schrappen. Op die manier hopen ze het lerarentekort tegen te gaan en het vak aantrekkelijker te maken.
Voor mensen die de opleiding tot docent in het primair onderwijs willen volgen gelden momenteel nog bepaalde toelatingseisen. Afhankelijk van het vakkenpakket dat ze op de middelbare school hadden, moeten ze eerst een toelatingstoets voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek halen.

Alle coalitiepartijen willen nu van die toelatingstoetsen af. De taal- en rekentoetsen blijven wel bestaan. D66'er Paul van Meenen komt in De Telegraaf met een voorbeeldvraag. Toekomstige pabo'ers wordt gevraagd of de ananasplant tot de groep bedektzadigen, naaktzadigen of sporenplanten behoort. "Niemand hoeft dit te weten om tot de pabo toegelaten te worden", zegt hij tegen de krant.

Stelling
Wat vind jij? Is het een goed idee om sommige toelatingstoetsen te schrappen? Of moet het niet makkelijker gemaakt worden?Benieuwd naar de toelatingstest? Doe hier een oefentest.
Meer over dit onderwerp:
stelling pabo toelatingstoets
Deel dit artikel: