Honden en vissers moeten wijken voor doorfietsroute

Hondenbezitters die vanuit Marsdijk hun dagelijkse rondje maken over de Kanaaldijk krijgen een nieuwe wandelroute. De gemeente Assen wil een nieuw wandelrondje inrichten om de Kanaaldijk te gebruiken voor de nieuwe doorfietsroute Assen-Groningen.
Hondenbezitters benadrukten bij de gemeente dat de route over de Kanaaldijk een van de weinige plekken is waar hun viervoeters onaangelijnd kunnen rondrennen. Assen wil de dijk gebruiken voor de aanleg van fietssnelweg De Groene As tussen de twee provinciehoofdsteden.


Nieuw rondje
Het college wil de hondenbezitters tegemoetkomen door een nieuw wandelrondje aan te leggen. Deze moet parallel komen aan het spoor en lopen via de Enkeerdbrug. De plannen daarvoor worden de komende tijd verder uitgewerkt. 


Ook de Hengelvisserijvereniging Assen uitte zorgen over de aanleg van het pad. Belangrijke visstekjes langs het Havenkanaal worden onbereikbaar met auto's. "De bestaande visvoorzieningen van het huidige zandpad blijven lopend en fietsend bereikbaar", stelt het college. "Voor de (sport)vissers die met de auto komen er een aantal alternatieve visplekken aan de noordkant van het Havenkanaal, tussen de Lonerbrug en de Europaweg Noord." 

7,7 miljoen
Volgens het college van B&W wordt op deze manier zoveel mogelijk rekening gehouden met reacties van belanghebbenden en omwonenden op de plannen voor de aanleg van het pad. Het college heeft een krediet van 7,7 miljoen aangevraagd voor de aanleg van het Asser gedeelte van de snelweg. 

In november wordt er in de gemeenteraad over de financiering gesproken.
Deel dit artikel: