Verdachten dodelijke steekpartij Emmen langer vast

Yorneo, jeugdzorginstelling, steekpartij, 112
Een 26-jarige vrouw werd doodgestoken © RTV Drenthe/Edwin van Stenis
De verdachten die dit weekend zijn opgepakt na de fatale steekpartij in de jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen blijven langer vastzitten. Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Groningen, overleed ter plekke aan haar verwondingen. Zij werkte in de zorginstelling.
Kort na de steekpartij werd een 19-jarige verdachte opgepakt in het centrum van Emmen. Later werd een 16-jarige verdachte in de gemeente De Wolden opgepakt, in eerste instantie werd gemeld dat de jongen in Meppel werd aangehouden. Bij de zoektocht werd onder andere een politiehelikopter ingezet.
Het voorarrest van het tweetal is verlengd met twee weken vanwege betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige vrouw. Beide verdachten blijven in beperking.
Burgemeester Eric van Oosterhout sprak een dag na de steekpartij van "een afschuwelijk incident". De directie van zorginstelling Yorneo sprak van een "een inktzwart moment voor de betrokkenen en voor ons als organisatie".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl