Vera Vos (23) neemt Vrouw in De Media Award 2022 in ontvangst: 'Alweer druk met nieuwe projecten'

Janneke van Heugten (VIDM) en winnares Vera Vos van de Vrouw in De Media Award 2022 Drenthe
Janneke van Heugten (VIDM) en winnares Vera Vos van de Vrouw in De Media Award 2022 Drenthe © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Vera Vos mocht vandaag de Vrouw in De Media Award 2022 Drenthe in ontvangst nemen voor haar project Passie op het Platteland. In het gebouw van RTV Drenthe in Assen werd 23-jarige inwoonster van de Wijk ontvangen door een jurylid en de initiatiefneemster van de prijs. "Ontzettend leuk", vindt ze, maar haar ogen zijn alweer gericht op de toekomst.
Vos is inmiddels druk bezig met haar nieuwe project 'De Drentse Vlaggenhijsers'. "Het gaat over inwoners van onze provincie die thuis een Drentse vlag hebben hangen. Ik wil laten zien wat voor mensen dit zijn. Dat ga ik samen met een aantal mensen in beeld brengen." Maar daarover later meer.

'Creatief en een rolmodel'

Terug naar de uitreiking van de prijs. De seriemaker ontvangt de bekroning vanwege haar serie Passie op het Platteland. Een videoreeks waarin ze met een bus door gemeente De Wolden rijdt, om het plattelandsleven onder jongeren te laten zien.
Ze kwam op het idee toen ze studeerde in Groningen. "Ik zat daar ook op kamers, op een gegeven moment kwam ik tot het besef dat ik het platteland eigenlijk veel leuker vind dan de stad. Toen kwam ik tijdens het afstuderen met het idee om een videoreeks te maken over jongeren in De Wolden. Mensen zeggen altijd dat jongeren vertrekken uit de dorpen, ik wilde juist laten zien dat er nog genoeg gebeurt in gemeente De Wolden."
Vera Vos neemt Vrouw in de Media Award in ontvangst
Het beeldje dat ze tijdens uitreiking kreeg heeft inmiddels een plekje in haar werkplaats net buiten haar dorp de Wijk. Oprichter van de prijs Janneke van Heugten van het platform Vaker in de Media, mocht het overhandigen. Tijdens het stemmen konden mensen een motivatie meesturen. "Daaruit blijkt dat ze Vos creatief vinden en dat ze een rolmodel is voor jongeren op het platteland."
"Tof", vindt Vos het. "Ik heb de serie juist ook gemaakt om de jongeren in de gemeente een stem te geven." Binnenkort kan ze nog een prijs in de wacht slepen. Door het winnen van de award doet ze automatisch mee met de landelijk verkiezing. De uitreiking vindt plaats op 6 februari.

Elkaar opzoeken

Haar nieuwe project De Drentse Vlaggenhijsers maakt ze samen met collega's uit Drenthe. "De één komt uit Odoorn en ik dan weer uit de Wijk. Zo zitten we verspreid over de provincie. Dat is eigenlijk heel leuk, want op deze manier zoeken we juist uit of er ook meer cultuurmakers zijn in Drenthe. En hopelijk kunnen we er dan voor zorgen dat niet alle jongere de provincie verlaten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl