Sleen ontvangt bijna ton subsidie voor sport- en speelterrein

De symbolische cheque voor het sport- en speelterrein in Sleen wordt dankbaar in ontvangst genomen (Rechten: gemeente Coevorden)
De symbolische cheque voor het sport- en speelterrein in Sleen wordt dankbaar in ontvangst genomen (Rechten: gemeente Coevorden)
Er kan worden gestart met de aanleg van het multifunctionele sport- en speelterrein in Sleen. Om het terrein te realiseren, deed voetbalvereniging Sleen een subsidieaanvraag van 92.000 euro. Vanavond kreeg de club te horen dat het licht op groen gaat.
De kosten van het totale project bedragen 150.000 euro. Dat wordt besteed aan de aanleg van een speeltuin, een jeugdvoetbalveld en een beachvolleybal- en handbalveld. Gedeputeerde Henk Jumelet reikte de symbolische cheque vanavond uit aan Sleen-bestuurslid Michel van Everdingen.

Gebruiksklaar

Het sport- en speelterrein wordt aangelegd op het grasveld tussen de kantine en het hoofdveld van de voetbalvereniging Sleen. De schop kan in het voorjaar van 2020 al de grond in en de verwachting is dat het terrein nog dezelfde zomer gebruiksklaar is.
"Mooi dat het project vanuit het dorp zelf tot stand is gekomen en dat het eraan bijdraagt dat bewoners van Sleen en omstreken ook in de toekomst kunnen blijven genieten van het brede sportaanbod", reageerde sportwethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden.

Leader-fonds

De subsidie is afkomstig uit het Leader-fonds, een Europees subsidieprogramma voor een vitaler platteland. Het sport- en speelterrein werd ook mede gefinancierd uit het Rabobank Stimuleringsfonds.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl