Zorgcentrum in Assen ontruimd vanwege brand [update]

Een deel van zorgcentrum Anholt in het centrum van Assen is vanmorgen ontruimd vanwege een brand. Meerdere mensen hebben rook ingeademd.
Een scootmobiel vatte vlam. De brand is door bedrijfshulpverleners (BHV) geblust. Door de ontstane rookontwikkeling moest de eerste verdieping van het centrum ontruimd worden. Volgens de brandweer hebben drie mensen rook ingeademd. Zij worden door ambulancepersoneel behandeld. 

In totaal werden twaalf bewoners geëvacueerd. De kamers waren na een uur weer toegankelijk.

Zorg- en studielocatie
Woon-zorgcentrum Anholt is gevestigd aan de Paul Krügerstraat. Het centrum is onderdeel van Interzorg. Op de locatie Anholt kunnen mensen onder andere terecht voor palliatieve en terminale zorg, langdurige zorg en revalidatie.

Ook wordt in het gebouw lesgegeven aan verzorgende- en verpleegkundestudenten van Noorderpoort.

Smeulende scootmobiel
Volgens het zorgcentrum kwam een bezoeker 'met een smeulende scootmobiel' het gebouw binnen. De medewerkers hebben de brand geblust met een poederblusser, volgens de richtlijnen van de Veiligheidsregio Drenthe.

Veiligheidsregio Drenthe gaf vorig jaar een symposium over brandende scootmobielen. Ze adviseren om daarbij gebruik te maken van zogeheten blusbommen. Zorgcentrum Anholt gaat nu kijken of ze ook blusbommen gaat aanschaffen.

Bekijk hieronder de reportage vorig jaar gemaakt door RTV Drenthe over het blussen van scootmobielen.
Meer over dit onderwerp:
brand 112 Anholt gemeente Assen Assen Assen
Deel dit artikel: