Vakantievierende Duitsers trekken massaal naar Drenthe

In Nederland moeten we nog even wachten op de herfstvakantie, maar in Duitsland is ‘ie al in volle gang. Op 3 oktober werd de vakantie van onze Oosterburen ingeluid met de Dag van de Duitse Eenheid. De kinderen zijn vanaf die dag meer dan twee weken vrij.
In vakantiepark Land van Bartje in Ees is op dit moment ruim driekwart van de huisjes gevuld met Duitse gasten. ‘We merken dat steeds meer Duitsers ons park weten te vinden. Vroeger kwamen de Duitsers vooral in de zomer, nu ook in de herfstvakantie en tijdens Pasen,’ zegt parkmanager Inge van der Greft. 

Veel te doen voor kinderen
Op het park zijn veel activiteiten voor kinderen. Ze kunnen er zwemmen, ponyrijden en spelen in de speeltuin. ‘Ik vind het leuk hier, ben altijd blij als we hier naartoe gaan,’ vertelt een van de jonge Duitse gasten. Ze is met haar vader, moeder en broertje voor de tweede keer in Drenthe.

‘En er is ook veel in de omgeving voor kinderen, zoals de dierentuin,’ vult haar vader aan.  

Dagje weg naar Nederlandse kringloopwinkels
Ook komen veel Duitsers voor een dagje naar onze provincie. Bijvoorbeeld om te winkelen in Emmen of Assen. Of om een bezoek te brengen aan een van de vele kringloopwinkels in Drenthe. Want tweedehandszaken zoals in Nederland, hebben ze niet in Duitsland.

Bij kringloopwinkel Het Goed in Emmen zijn er deze dagen soms wel meer Duitse dan Nederlandse klanten te vinden in de winkel. "Vooral op de Dag van de Nationale Eenheid was het hier gekkenhuis", zegt filiaalleider Jan Speelman.

Klanten komen volgens hem vooral af op bruine eiken meubelen en de kledingafdeling. ‘De mode is opvallender, extravaganter, heel mooi…’ aldus een van de Duitse klanten.

Herfstvakantie in Nederland
Volgende week zit de herfstvakantie er weer op voor de Duitsers. Maar dan start de herfstvakantie in Nederland. Een reden voor veel Nederlanders om de grens over te trekken naar onze Oosterburen.

Kijk aanstaande woensdag om 17.30 naar de nieuwe aflevering van Ohne Grenzen op RTV Drenthe.
Meer over dit onderwerp:
Economie
Deel dit artikel: