Huizenprijzen Drenthe gemiddeld ruim 20.000 euro hoger dan vorig jaar

In Assen is de huizenmarkt 'ronduit krap' volgens de NVM (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
In Assen is de huizenmarkt 'ronduit krap' volgens de NVM (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De huizenprijzen in Drenthe zijn het afgelopen jaar met 9,1 procent gestegen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) ziet met name in Noord-Drenthe krapte op de woningmarkt ontstaan.
Een huis in Drenthe verandert voor gemiddeld ruim 265.000 euro van eigenaar. Een jaar geleden was dat nog zo’n 243.000, wat neerkomt op een stijging van zo'n 9 procent.

Assen kampt met krapte

Het aanbod van te koop aangeboden huizen neemt af. Met name Assen en omgeving wordt door de NVM aangeduid als 'ronduit krappe woningmarkt'. In Assen zijn het vooral de appartementen en tussenwoningen die goed in de markt liggen. Dat leidt tot prijsstijgingen. Een appartement aan de Buizerdlaan steeg in twee jaar tijd zo'n 40 procent in waarde.
In andere gebieden in Drenthe is het aanbod ook krap, maar daar is er wel meer keuze, met name uit vrijstaande woningen. Binnen de provincie zijn grote verschillen te zien. In Zuidwest-Drenthe zijn de koopsommen met 3 procent gestegen, terwijl in Aa en Hunze de huizen voor een kwart meer van de hand gingen dan vorig jaar.
De NVM verwacht niet dat het toppunt van de prijzen is bereikt, de makelaarsorganisatie denkt dat de huizenprijzen blijven stijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.