Julian van den Berg nieuwe eSporter voor FC Emmen

FC Emmen heeft een nieuwe eSporter gecontracteerd. De 19-jarige Julian van den Berg uit Wassenaar komt dit seizoen voor de Drentse club uit in de eDivisie.
De eDivisie is een competitie waarin gamers van de achttien verschillende eredivisieclubs het voetbalspel FIFA tegen elkaar spelen. Van den Berg speelt het spel op de Playstation 4. Hij komt over van De Graafschap, waar hij op de XBOX speelde.

De eSporter van FC Emmen gaat meespelen om de titel. In totaal wordt er komend seizoen in de eDivisie 100.000 euro prijzengeld verdeeld. "Ik zal met trots het Drentse rood-wit dragen", zegt Van den Berg. "Het is altijd speciaal als een eredivisieclub jou als FIFA-speler wilt hebben. FC Emmen is weliswaar een van de kleine clubs uit de eredivisie, maar ik heb vorig jaar bij De Graafschaap meegemaakt dat dat alleen maar leuk is."

Binnenkort presenteert FC Emmen nog een eSporter, die op de XBOX gaat spelen. Eerder werd al bekend dat Luuk Jans de overstap maakte van FC Emmen naar FC Groningen.Wil je alles weten over eSporters en de eDivisie? Lees dan dit RTV Drenthe-artikel van vorig jaar.
Deel dit artikel: