Emmen gaat leefbaarheid wijk Angelslo aanpakken

De gemeente Emmen gaat de problemen in de wijk Angelslo aanpakken. Bewoners klagen over verloedering van het openbaar groen en van de fiets- en voetpaden. Dat staat in de zogeheten woon- en leefbaarheidsvisie, die de gemeente vandaag heeft gepresenteerd.
Ook zijn er volgens de bewoners te weinig huizen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Zo'n 70 procent van de huishoudens bestaat uit één of twee personen. De wijk bestaat echter voornamelijk uit eengezinswoningen.

Wijkvernieuwing
De woonvisie is het resultaat van intensieve gesprekken met bewoners en organisaties in Angelslo. Volgens wethouder Jisse Otter van Emmen is er in de wijk sinds begin deze eeuw weinig of niets meer aan wijkvernieuwing gedaan. Toch is dat al aan het veranderen. Het is de bedoeling dat Angelslo over tien jaar weer helemaal bij de tijd is.

Zo wordt het verpauperde openbaar groen op dit moment al aangepakt en komen er meer huizen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Daarnaast worden huisjesmelkers aangepakt. Ook komt er extra aandacht voor bijvoorbeeld vereenzaming en problemen met schulden.

Ook het verbeteren van verkeersknelpunten staat op de agenda. De wethouder wil onder meer de ruim zestig organisaties die op allerlei gebieden in de wijk actief zijn, beter te laten samenwerken.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen Emmen Angelslo leefbaarheid
Deel dit artikel: