Boeren beginnen nieuwe protestactie bij RIVM

Boeren willen woensdag om 9.00 uur verzamelen bij het RIVM in Bilthoven om daar actie te voeren. Rond het middaguur zijn ze van plan door te rijden naar Den Haag. Daar willen ze voor het gebouw van de Tweede Kamer demonstreren.
Dat blijkt uit het programma van de actiegroep Farmers Defence Force. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. 'De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten, ons als grootste vervuiler heeft aangewezen', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: 'Eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'

De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten ze woensdag aanhoren.

Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties hebben veroorzaakt, te verzachten.
Meer over dit onderwerp:
Boeren protest stikstof boerenprotest
Deel dit artikel: