Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Kampsheide
Bij Kampsheide komen natuur- en fotografieliefhebbers bij elkaar © Dirk Lont
De sneeuw is voorlopig aan Drenthe voorbij getrokken. Sommigen keken smachtend uit naar het witte dek, maar het positieve is dat je dit weekend niet per se thuis hoeft door te brengen. Hier lees je een overzicht van de activiteiten in onze provincie voor komend weekend.
Liefhebbers van de Drentse natuur hebben genoeg activiteiten om uit te kiezen. Een foto-excursie op de Kampsheide, een winterwandeling in het Drents-Friese Wold of vogels helpen om de wintermaanden door te komen. In de agenda van ROEG kun je precies zien waar je terecht kunt dit weekend in de Drentse natuur.
Over natuur gesproken: een regenboog. De verwachting is dat de zon er doorkomt dit weekend, regen wordt er niet zoveel verwacht. De kans dat je er een dus ziet, is niet zo heel groot. Niet getreurd: de stichting De regenboog voor Gambia uit Hoogeveen viert 21 januari haar 10-jarig bestaan. Alle vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 16.00 uur in de Voorhofkerk in Pesse aanwezig, waar ze de bezoekers trakteren op koffie en iets lekkers.

Winter-Wende

Op 21 januari is ook de negentiende editie van Winter-Wende-aovend in Beilen. Acht eetgelegenheden waaronder de Stefanuskerk doen mee aan dit evenement. Tijdens deze avond worden zo'n 500 gasten tijdens hun diner vermaakt door diverse artiesten. Er is muziek, theater en een tafelgoochelaar.

'Californian Dream in Meppel'

Van 13 januari tot en met 26 maart is in het Stedelijk Museum in Meppel de expositie 'Californian Dream in Meppel' te aanschouwen. Centraal in deze expositie staat het werk van de Amerikaanse kunstenaar George Goyer. De veelzijdig kunstenaar werd in 1937 geboren in Los Angeles, Californië, waar hij in de Flower Power tijd onderdeel was van de avant-garde art scene.
Hij keerde de roem in Amerika in 2017 de rug toe en verhuisde naar Meppel. In zijn laatste jaren maakte hij nog kunstwerken die doen denken aan Picasso, Chagall en Ensor. Het museum in Meppel is van vrijdag tot en met zondag open tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
Het Stedelijk Museum Meppel, voorheen Kunsthuis Secretarie, is gevestigd in de Hoofdstraat
Het Stedelijk Museum Meppel, voorheen Kunsthuis Secretarie, is gevestigd in de Hoofdstraat © RTV Drenthe / Bastian van de Belt

Documentairedag in Asser bioscoop

Zondag staat filmzaal 5 van bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen de hele dag in het teken van documentaires. De Asser Filmliga houdt namelijk een docudag en van 11.00 uur tot 20.00 uur kun je vier documentaires bekijken. En er is voor elk wat wils: een filmmaker die op zoek gaat naar het NSB-verleden van haar familie of de ontwikkelingen in de carrière van Leonard Cohen.

Onderduiken bij Jacoba

Historicus Michiel Gerding geeft zondag in Coevorden een lezing over de bijzondere onderduikperiode van de familie Ten Brink uit Nieuw-Amsterdam, waarbij je de film 'Jacoba' kunt zien. De dag staat in het teken van de Joodse familie Ten Brink, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een schuilplaats vond bij de niet-Joodse weduwe Jacoba Omvlee. De lezing begint om 14.30 uur en is in het Synagoge-museum in Coevorden.

Survivalrun Westerbork

Na twee coronajaren waarin het evenement niet op de kalender stond, is de Turfsteker Survivalrun Westerbork weer terug. 1400 deelnemers uit heel het land strijden zondag op 3 verschillende afstanden om de prijzen. De 13 kilometer met 50 hindernissen begint om 09.30 uur. Vanaf dan wordt er tot 14.00 uur iedere 5 minuten door 20 personen gestart.

Indoor Hartje Drenthe

Bij de Stroomruiters in Beilen vindt de afsluiting plaats van de Grote Prijs van Indoor Hartje Drenthe. Deze paardenwedstrijd is al sinds 13 januari bezig.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.