Longboarder verkent provincie met drie camera's: 'Het werkt meditatief'

Ragnar van der Horst aan het longboarden in Zevenhuizen
Ragnar van der Horst aan het longboarden in Zevenhuizen © RTV Noord
Ragnar van der Horst uit Een pakt zes dagen per week zijn longboard om door Groningen en Drenthe te rijden. Hij legt dagelijks zijn tocht vast met drie camera's. Zijn belevenissen zijn online terug te vinden onder de naam van zijn alter ego: Jezus Cinco.
"Ik ga daarheen waar de bus naartoe gaat", zegt Van der Horst. Vanuit zijn woonplaats gaat hij bijna dagelijks op pad. "Ik kijk vanuit welke richting de wind komt, ik wil op mijn terugtocht wel de wind mee hebben." Bij thuiskomst monteert hij het materiaal dat hij met zijn drie GoPro-camera's heeft verzameld, vertelt hij aan RTV Noord.

Komische video's

Zo recenseert hij spullen die hij langs de kant van de weg vindt. "Laatst heb ik handschoenen gevonden die boeren aandoen als ze met hun hand in een koe gaan. Die heb ik toen aangedaan en later vond ik nog een plak ham." De video's die hij voor meerdere platforms maakt, omschrijft hij zelf als komisch. Uiteraard zijn er meer longboarders die video's maken, maar volgens Ragnar zijn die niet te vergelijken met zijn video's: "Die zijn allemaal heel erg serieus. Ik ben ook wel serieus, maar het heeft een komisch jasje."
(Tekst gaat verder onder de video)
Longboarder verkent provincie met drie camera's

'Prikkels om gelukkig te blijven'

Hij ontdekte het longboarden tijdens de coronalockdown. Het abonnement op de sportschool besloot hij op te zeggen en dat zorgde ervoor dat hij maandelijks geld overhield. Van dat geld kocht hij een longboard en camera's. "Dit is in zekere zin ook een vorm van meditatie. Het zijn prikkels die ik nodig heb, prikkels om gelukkig te blijven."

Uitkijken naar ontmoetingen met celebrities

Op zijn Instagram- en YouTube-account heeft Van der Horst nog geen duizelingwekkend aantal volgers. Dat weerhoudt hem er niet van om gewoon door te gaan met wat hij doet. Mocht hij écht groot worden, dan ziet hij uit naar het ontmoeten van andere bekendheden. "Maar dan wel de alternatieve celebrities zoals Raven van Dorst of Hans Teeuwen."
Lange gesprekken voert hij onderweg niet. "Ik zeg wel 'hoi' en mensen zeggen ook wel wat terug. Maar echt gesprekken heb je niet, omdat ik natuurlijk ook in beweging ben." Daarnaast heeft hij ook nog geen metgezellen onderweg gespot. "Alhoewel, ik heb in Norg ooit eens een vrouw op een longboard gezien, met een kindje. Dat kindje fietste er naast. Die zou eigenlijk ook op het longboard moeten gaan, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen."
Ragnar van der Horst is online terug te vinden onder Jezus Cinco
Ragnar van der Horst is online terug te vinden onder Jezus Cinco © RTV Noord

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.