Eerste nachttrein naar Schiphol vervoert zo'n 100 passagiers

Nachttrein Groningen-Schiphol
De nachttrein tussen Groningen en Schiphol gaat wekelijks rijden © ANP / Anjo de Haan
De eerste nachttrein van Arriva, die van Groningen naar Schiphol rijdt, is in de nacht van vrijdag op zaterdag vertrokken. Ongeveer 65 passagiers stapten in Groningen in de trein, die onderweg stopte in Assen.
Op de tussenstations stapten er zo'n dertig reizigers in. Naast Assen zijn dat Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid. "Onderweg stapten regelmatig mensen in en uit. Dat waren reizigers naar Schiphol, maar ook bijvoorbeeld uitgaanspubliek", zegt een woordvoerster van Arriva. Volgens haar waren rond de honderd mensen aan boord toen de trein het eindpunt bereikte. Behalve de reizigers stapten in Groningen ook artiesten en bandjes in om onderweg voor vertier te zorgen.
Het is de bedoeling dat de nachttrein van Arriva voortaan iedere week het traject gaat afleggen. De trein vertrekt om 01.48 uur in Groningen en komt rond 03.50 uur aan op Schiphol.

Actie

Op het perron in Groningen waren actievoerende machinisten aanwezig die klagen over te hoge werkdruk en te lage salarissen. De afgelopen dagen lag het streekvervoer grotendeels plat vanwege een staking van vakbond FNV en reden naast de bussen ook de treinen van Arriva niet. De acties werden gehouden wegens stukgelopen cao-onderhandelingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.