Eeuw Asser Boys gevierd met jubileumboek

"Het wordt een collector's item, is mijn beleving", zegt Sjoerd Rombout van Asser Boys met een jubileumboek in de hand. Hij is initiatiefnemer van het boek voor het honderdste verjaardag van de voetbalclub.
In het boek staat onder meer de geschiedenis van de volkse club uit Assen-Oost. "Als je honderd jaar wordt, moet je er een blijvende herinnering aan overhouden", vindt Rombout. Voor dit boek zijn oude verhalen rond de club nog eens tegen het licht gehouden. En zijn huidige leden geïnterviewd.

Zwarte bladzijde
Een zwarte bladzijde uit de recente geschiedenis van de club staat ook in het boek: de dood van twee leden na een verkeersongeluk. "Dat hoort er ook bij", zegt Rombout. "Ook in de Tweede Wereldoorlog zijn een aantal mensen ons ontvallen. Die staan er ook in."

Toekomstige generaties
In totaal zijn er duizend exemplaren gedrukt. "Als je lid bent van Asser Boys moet je hem gewoon hebben", vindt Rombout. Hij denkt dat ook toekomstige generaties hem graag in de kast willen hebben.

Het hele weekend zijn er tal van activiteiten rond het jubileum, zoals een reünie. Op de voetbalvelden aan de Lonerstraat worden zo'n vijfhonderd bezoekers verwacht.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Assen jubileum sport voetbal Asser Boys
Deel dit artikel: