Enzo Knol publiekstrekker op kinderboekenfestival Assen

Een grote richtingwijzer wijst kinderen de weg op het Kinderboekenfestival Timboektoe in Assen. Van schrijvers, optredens tot een bezoekje aan de griezelbus, de organisatie haalt alles uit de kast.
De Kinderboekenweek gaat dit jaar over reizen. In De Nieuwe Kolk in Assen probeert het Kinderboekenfestival Timboektoe kinderen aan het lezen te krijgen.

Knol las één boek uit
De grote publiekstrekker is de populaire vlogger Enzo Knol uit Assen "Ik heb zelf één boek ooit uitgelezen: Hoe overleef ik de brugklas. Dat is lang geleden", verklapt Enzo Knol. Toch zorgt hij er wel voor dat honderden kinderen naar de bibliotheek komen. 

Het festival werd geopend door Zenna Siahaija. Sinds donderdagavond is zij de eerste kinderburgemeester van Assen. De opening is haar eerste officiële handeling in haar nieuwe ambt. "Het was wel spannend en ik vond het ook speciaal."

Leestips
Enzo Knol: "Hoe overleef ik de brugklas (van Francine Oomen, red.), want dan kom je bepaalde dingen tegen die herkenbaar zijn, of waarvan je denkt; als ik zo'n situatie ga hebben op school dan kan ik daar misschien op die manier mee omgaan."

Zenna Siahaija: "Ik zou Lampje aanraden (van Annet Schaap, red.), want Lampje is een meisje en zij moet op een gegeven moment naar het zwarte huis. Daar is een monster en zij kan heel goed overweg met dat monster. Dan wordt ze bevriend met hem en beleven ze allerlei avonturen."
Deel dit artikel: