Winnend ACV klimt naar plek 5

VOETBAL - ACV kende vanmiddag een relatief eenvoudige middag tegen Purmersteijn. De formatie van trainer Fred de Boer won met 2-0 en klimt door die zege naar de 5e plek in de hoofdklasse B.
Koploper SDC Putten verloor met maar liefst 6-1 van SC Genemuiden, dat nu de 1e plek heeft overgenomen. Het gat tussen Genemuiden en ACV is na zeven duels 2 punten.

Vroege 1-0

ACV startte sterk tegen de ploeg uit Purmerend en kwam binnen twee minuten op voorsprong. Marco van der Heide, prima bediend door Ezra Schrijver, tikte de bal over doelman Richard de Groot: 1-0. De thuisclub kreeg daarna drie grote kansen om het duel al binnen het kwartier in het slot te gooien, maar Justin Mulder, Van der Heide, Rober Talens en Pascal Huser kwamen niet tot scoren. De gasten, technisch begaafd maar zonder echte stootkracht, kregen in de eerste helft één kans die onschadelijk werd gemaakt door ACV-doelman Morten Otto (hij keepte voor de derde keer wegens een blessure van Ben Wormmeester).
Ook in de tweede helft bleef ACV de baas op het veld, al nam het aantal kansen af. Het hoge tempo van het eerste kwartier konden de Assenaren ook niet meer evenaren. Toch kwamen er prima mogelijkheden op een tweede treffer. Gijs Jasper raakte de paal en een kopbal uit een corner van Van der Heide werd van de lijn gehaald, waarna Nande Wielink naast schoot.
In de 71e minuut viel dan toch de beslissing. Invaller Arjen Hagenauw zag zijn actie en voorzet door Purmersteijn-verdediger Shaquille Doorson in eigen doel getikt worden: 2-0.
Morgenavond in Onze Club ziet u een samenvatting van ACV - Purmersteijn. De uitzending begint om 18.30 uur.