WZA verlost van ergste herrie bij bouw Ouder- en Kindcentrum

Op de kraamafdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zijn even geen moeders met baby's te vinden. Die liggen tijdelijk op de eerste verdieping, op de kinderafdeling. Beneden wordt namelijk flink verbouwd, maar ondertussen gaan alle bevallingen gewoon door.
Beide verdiepingen van de kraam- en kinderafdeling van het ziekenhuis gaan flink op de schop. Eerst de benedenverdieping, en dan komt de kinderafdeling aan bod. Ze worden omgebouwd tot een modern Ouder- en Kindcentrum.


Al sinds de zomer zit het ziekenhuis in deze vleugel volop in de verbouwing. Dankzij de veranderingen kunnen moeder en kind, en als het moet ook de vader, straks samen in het WZA verblijven.

Bij de moeder
Mocht een kindje na de geboorte extra zorg nodig hebben, dan kan dit in de nabijheid van de moeder. Want er kan in de nieuwe kamers een wieg of een couveuse naast het bed staan. Voorheen moest een kindje dan naar de speciale kinderafdeling op de verdieping erboven, terwijl de kraamafdeling op de begane vloer is. 

De werkzaamheden gaven wel een tijdje flink overlast. Maar het ergste hebben ze volgens hoofdverpleegkundige Berntilde Scholten nu wel gehad. "Het gaf veel lawaai, maar in goed overleg waren er wel rustmomenten. Gelukkig is de meeste herrie nu voorbij."

Het nieuwe Ouder- en kindcentrum in het ziekenhuis in Assen moet in het voorjaar klaar zijn.
Deel dit artikel: