Ruime nederlaag voor dames Sudosa-Desto

VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto hebben in de Topdivisie de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Doetichem verloor de ploeg van Mark Afman met 3-0 van Orion en bleef daardoor voor het eerst dit seizoen puntloos.
De eerste set ging met 25-20 al ruimschoots naar de thuisploeg. In de tweede set gaf Sudosa-Desto partij, maar uiteindelijk ging de setwinst in 26-24 toch naar Orion. Het verschil in de derde set was weer een stuk groter. Daar moest Sudosa-Desto in 25-17 buigen. 

"We hebben deze wedstrijd collectief gefaald," sprak Afman na afloop. "Deze tegenstander was niet veel sterker dan ons, maar we hebben zelf niet goed gespeeld. We zaten gewoon niet lekker in de wedstrijd." 

'Maakt het jezelf moeilijk'
Vooral in de tweede set waarin Sudosa de thuisploeg het vuur aan de schenen legde had de ploeg volgend Afman het tij kunnen keren. "Daar stonden we op gegeven moment 7 punten voor. Zelfs bij 22-18 hadden wij nog de overhand. Als je die dan laat liggen maak je het jezelf moeilijk. Voor hetzelfde geld draait de wedstrijd als je die set wint." 

Iets dat goed is niet afbreken
Ondanks de nederlaag denkt Afman nog niet een grote ingrepen in zijn ploeg. "Laten we hopen dat dit een incident was, dan hoef ik niet in te grijpen. De laatste drie wedstrijden speelden we gewoon goed. Als ik nu ga sleutelen heb je kans dat we iets dat goed is afbreken. Dan gaan we ervan uit dat onze slechtste wedstrijd van het seizoen wordt." 

Door de nederlaag blijft Sudosa-Desto steken op 7 punten uit vier wedstrijden.
Meer over dit onderwerp:
Volleybal Assen Sudosa Desto Topdivisie
Deel dit artikel: