Feest bij Alcides na tweede seizoenszege

Alcides boekte een welkome zege bij HBS uit Den Haag (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Alcides heeft vandaag de tweede seizoenszege in de hoofdklasse A geboekt. Op het veld van HBS uit Den Haag wonnen de Meppelers met 1-0. Na drie achtereenvolgende nederlagen was het vertrouwen bij de ploeg ver te zoeken.
Na vandaag staat Alcides weer op de 14e plaats in de stand, met zes punten uit zeven duels.

Hardhandige ingreep

In een gelijkopgaande wedstrijd tegen HBS was het Koen Romme die in de 2e helft een strafschop wist te benutten en zodoende zijn club op voorsprong te zetten. De strafschop werd toegekend nadat de keeper van HBS in een één-op-één situatie met Marnix Jager te hardhandig ingreep.

Feest

In de resterende minuten kwam de thuisploeg niet meer aan scoren toe, waardoor Alcides de drie punten mee naar Meppel mocht nemen. Dat zorgde voor een groot feest bij de ploeg van Wilko Niemer. "Het is nog te vroeg om te zeggen of het vertrouwen weer terug is, maar zo'n feest als we hebben gehad in de kantine van HBS en in de busreis terug doet een team altijd goed."

Stand

Door de zege klimt Alcides naar de 14e plaats in de stand met 6 punten uit 7 wedstrijden. De ploeg gaat Emmen voorbij. Over twee weken komt Alcides opnieuw in actie. Dan ontvangen de Meppelers middenmoter Quick'20.