Annerveenschekanaal toneel van nieuwe 4 mijl loopwedstrijd

4 mijl Annerveenschekanaal
Tijdens de 4 mijl wordt er over verharde en onverharde paden gelopen © Baddedravers / Ina Oortwijn
Het dorp Annerveenschekanaal is een hardloopwedstrijd rijker, maar ook een armer. De bekende Semslinieloop wordt vervangen door de 4 mijl van AvK. Dit komt doordat het parcours van de Semslinieloop niet meer goed begaanbaar en zelfs gevaarlijk is.
Op zaterdag 15 april wordt de nieuwe 4 mijl van AvK voor het eerst gelopen. Het is een route van 6,4 kilometer door en rond het veenkoloniale gebied. Het komt over verharde, maar ook onverharde wegen en paden. De route gaat onder andere door een stukje natuurgebied van de Hunze.

'Een hele andere richting'

Organisatie van de nieuwe loop ligt in de handen van loopgroep de Baddedravers, die ook de Semslinieloop organiseerde. "Omdat het parcours van de Semslinieloop onbegaanbaar is, hebben we gekeken naar een nieuw parcours. We hebben veel gelopen en gemeten, maar we kwamen niet op het aantal kilometers. Dus moesten we een hele andere richting op en dat is de 4 mijl van AvK geworden", vertelt Ina Oortwijn van de organisatie.
Volgens Oortwijn hoef je geen ervaren hardloper te zijn voor dit nieuwe parcours. "Het is vooral een laagdrempelige en gezellige loop met een goede sfeer. Er is ook geen tijdslimiet. De route is verkeersluw en afgezet waar nodig, dus iedereen kan meedoen. En na die tijd is er natuurlijk het bekende een soepje met een broodje."

'Alle leeftijden zijn welkom'

Er zijn ondertussen al een aantal aanmeldingen binnen, maar daar mogen altijd meer bij, vertelt Oortwijn. "Iedereen mag meedoen. We hebben meerdere categorieën. Meisjes en jongens van 12 tot en met 17 jaar. Daarnaast de mannen en vrouwen vanaf 18 tot elke leeftijd, ook op je 80ste mag je nog meedoen."
Wethouder Bas Luinge (VVD) van de gemeente Aa en Hunze geeft het startschot en deelt ook de prijzen uit. Voor de jonge lopers zijn er bekers voor de eerste drie binnenkomers. Bij de volwassenen zijn er diverse geldprijzen te winnen. 'Maar', vertelt Oortwijn 'iedereen krijgt een vette medaille.'
Inschrijven voor de 4 mijl van AvK kan via de website van de Baddedravers. Daar komen binnenkort ook enkele clinics en een verkenningsloop op te staan voor de wedstrijd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.