Groningse gedeputeerde Staghouwer baalt van Drentse collega's

Het provinciebestuur in Groningen is niet te spreken over het besluit van Drenthe en Friesland om het stikstofbeleid op te schorten.
Gedeputeerde Henk Staghouwer stelt tegenover RTV Noord dat het besluit van de Drentse en Friese collega's om de protesterende boeren tegemoet te komen 'de dag van de provincie Groningen een beetje moeilijker heeft gemaakt'.

'Gaat over gesproken worden'
"Er was een duidelijke lijn om vast te houden aan het besluit. Maar ja, dit is gebeurd. Ik kan niet spreken over de argumentatie van collega-bestuurders en dat doe ik dus ook niet. Maar er gaat zeker over gesproken worden", aldus Staghouwer. De Groningse gedeputeerde zegt de onrust van de boeren te begrijpen. "Dit was een escalatie en ik heb daar absoluut begrip voor. Het college en ik zijn ervan overtuigd dat de regels kunnen werken voor Groningen en ook voor de agrarische sector."

De provincie Drenthe schortte vanmiddag door acties van boeren het stikstofbeleid op. Landbouwgedeputeerde Henk Jumelet stelt dat er tijd nodig is om landelijk tot eenduidig beleid te komen. 

Deel dit artikel: