Lokale ondernemer wil 125 woningen bouwen in Ruinerwold

Woningbouw Ruinerwold Kerkweg Zuid
De projectontwikkelaar wil met name starters een helpende hand bieden © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Lokale projectontwikkelaar Dumas Groep wil 125 nieuwe woningen bouwen aan de zuidkant van de Kerkweg in Ruinerwold. Vanavond konden inwoners van het dorp de plannen bekijken tijdens een inloopbijeenkomst in dorpshuis Buddingehof.
Het plan is om op de plek levensloopbestendige en vrijstaande woningen te bouwen. Ook staan er sociale huurappartementen, twee-onder-een-kapwoningen, wat vrije kavels en huizen voor starters op het programma.
"Dat laatste is eigenlijk ook wel ons doel, om wat voor de jeugd te kunnen betekenen", vertelt Erwin van der Werff van de Dumas groep. "Het is lastig om als starter wat te kunnen kopen. Daarom hopen we straks twintig woningen klaar te hebben voor rond de twee ton."

Woonbehoefte

De plannen bevinden zich nog in een conceptfase, maar Van der Werff merkt nu al veel enthousiasme. Tientallen mensen zijn naar het dorpshuis gekomen om te kijken wat hij van plan is. "Dat laat maar zien dat er veel interesse is in de woningen. Daarnaast is het ook gewoon goed om contact te hebben met de mensen en aan te horen wat ze ervan vinden."
Een projectleider vanuit de gemeente voegt toe dat het de gemeente De Wolden ook helpt. "Uit onderzoek blijkt dat er niet veel behoefte is aan woningen uit het hoge segment. In Ruinerwold wil men vooral dat er woningen voor starters komen en levensloopbestendige huizen voor de oudere generatie. Met de komst van 125 woningen kunnen we in Ruinerwold voldoen aan de woonbehoefte tot 2030."
Drukte Ruinerwold woningbouw
Tientallen mensen kwamen de plannen voor woningbouw bekijken © RTV Drenthe / Wouter Westerveld

Varkenshouderij

Vlak bij het gebied waar de woningen moeten komen, staat nog een varkenshouderij. Die zou eventueel roet in het eten kunnen gooien. "Er zou dan te veel geurbelasting kunnen ontstaan. Is het te hoog, dan wordt het voor ons lastig om op die plek woningen te bouwen. Maar inmiddels hebben we afspraken gemaakt met de varkenshouderij. Die kunnen we uitkopen." Dat zou volgens de problemen volgens de ondernemer moeten oplossen.
Alle woningen worden in vijf fases uitgegeven. Van der Werff hoopt dat op 31 december dit jaar de fundering de grond in kan voor de eerste huizen. "Pin me nog niet exact vast op die datum, maar dat is wel het streven. Dan begint de eerste fase en willen we tien starterswoningen uitgeven. Tot eind van het jaar hebben we met de aannemer kunnen vastleggen dat die woningen twee ton gaan kosten. Daarom willen we die datum aanhouden."
"Mocht het later worden dan kunnen de prijzen wel weer variëren, we willen daarom geen valse verwachtingen wekken. De huizen kunnen vrij snel gebouwd worden. Met het geld van de kopers kunnen we de aan de slag met het uitrollen van de andere woningen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl