Vader met zes kinderen zit jaren in kelder Ruinerwold: familie wachtte op einde der tijden

In een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold is een man met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op 'het einde der tijden'. Een 58-jarige man is aangehouden in deze zaak, hij werkte niet mee aan het onderzoek en is opgepakt.
De oudste zoon, een man van 25 jaar, verdween zondagavond uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Dat meldt een bron aan RTV Drenthe. De man was compleet verward, waarna de politie is gebeld. Ook burgemeester Roger de Groot van De Wolden is toen gewaarschuwd.

Trap achter de kast

De politie heeft de boerderij doorzocht en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar 'woonden' de vader en de zes andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.
Het gezin, de kinderen zijn tussen de achttien en 25 jaar, had geen contact met de buitenwereld en leefde volledig zelfvoorzienend. Zij hadden een groentetuin en enkele dieren en hielden zich daarmee in leven. De kinderen waren nergens geregistreerd en dus niet bij diverse instanties bekend. De buren kenden het gezin niet, het gezin huurde de woning. Volgens een buurman woonde er een man alleen. Op het erf liepen volgens hem enkele ganzen en een blaffende hond.
De boerderij ligt verscholen achter de bomen. De toegangsweg gaat over een bruggetje over een kanaal.
Vanaf de hoofdweg is de boerderij vrijwel niet te zien.
Het huis in Ruinerwold waar jarenlang kinderen van het gezin zaten opgesloten

Alleen op de wereld

De politie heeft de familie uit huis gehaald en ondergebracht op een recreatiepark, terwijl de woning werd gecontroleerd op onder meer brandveiligheid. De kinderen zouden geen idee hebben dat er ook nog andere mensen op de wereld bestonden. Waar de moeder is, is niet bekend.
De politie heeft de hele avond gezocht op het terrein en afgelopen nacht was het afgesloten. Politiewoordvoerder Ramona Venema bevestigt dat het gezin is gevonden in de boerderij. Volgens Venema zit de politie nog vol met vragen en doet het verder onderzoek.
De politie was gistermiddag met veel politiemensen en politie-auto's aanwezig in Ruinerwold bij de woning.
Gistermiddag deed de politie onderzoek in Ruinerwold

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.