Verdachte poging moord bij kapper in Emmen blijft vastzitten

De rechtbank in Assen bepaalde dinsdag dat de 29-jarige verdachte voorlopig nog niet vrij komt (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De rechtbank in Assen bepaalde dinsdag dat de 29-jarige verdachte voorlopig nog niet vrij komt (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De 29-jarige Emmenaar die wordt verdacht van een poging tot moord in een kapperszaak aan de Weerdingerstraat in Emmen komt voorlopig niet vrij. Dat bepaalde de rechtbank in Assen dinsdag.
Op 9 mei sloeg de man de ex-vriend van zijn zus bij de kapper met een honkbalknuppel. Het slachtoffers hield er een hoofdwond aan over. Het Openbaar Ministerie verdenkt de Emmenaar van poging tot moord of doodslag, omdat slaan met een knuppel kan leiden tot de dood.

Gewelddadige ex

Tijdens een eerdere zitting in augustus gaf de Emmenaar aan dat hij zijn zusje wilde beschermen. Haar ex had haar mishandeld en geprobeerd te wurgen. Hij was opgepakt, maar na zeventien dagen weer vrijgelaten. Dat kon de Emmenaar niet verkroppen. Toen hij hoorde dat de man in de kapperszaak was, ging hij er naartoe. Omdat zijn zusje er vlakbij woonde, was hij naar eigen zeggen bang dat hij zijn zusje weer zou gaan lastigvallen.

Uitstel rechtszaak

Dinsdag zou de zaak inhoudelijk behandeld worden, maar dat lukte niet omdat de rapporten van het psychologisch onderzoek van de verdachte pas eind deze week klaar zijn. De rechtszaak wordt nu op 5 december behandeld.
De Emmenaar vroeg de rechtbank om vrijlating, omdat hij naar eigen zeggen zijn huurhuis kwijtraakt als hij nog langer in voorarrest zit en omdat hij huisdieren heeft om voor te zorgen. De rechters waren daar niet gevoelig voor. Ze vinden de zaak te ernstig om hem vrij te laten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl