250.000 euro voor dorpshuizen en sportverenigingen De Wolden die kampen met acute geldnood

Gemeentehuis De Wolden in Zuidwolde
Gemeentehuis De Wolden in Zuidwolde © RTV Drenthe / Bastian van de Belt
De Wolden stelt een eenmalige subsidie van 250.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke organisaties. Sportverenigingen en dorpshuizen kunnen daar gebruik van maken, als ze door de hoge energierekening in de problemen zijn gekomen.
Met het geld hoopt de gemeente dat de organisaties het hoofd boven water kunnen houden. Het geld wordt ingezet ter overbrugging, daarna wordt gekeken naar een aanpak om de problemen structureel op te lossen. Bijvoorbeeld door het verduurzamen van gebouwen.

Grenzen

"We vinden organisaties met een maatschappelijk doel belangrijk en willen voorkomen dat ze de deuren moeten sluiten door de hoge energiekosten", aldus wethouder Egbert van Dijk. "De hulp die we kunnen bieden heeft natuurlijk grenzen."
"Daarom bespreken we samen eerst wat het probleem is, wat de organisatie daar zelf in kan doen, welke regelingen er van derden zijn, en wat aanvullend nodig is vanuit de gemeente in begeleiding naar verduurzaming en in een noodfondssubsidie voor de energierekening."
De gemeente De Wolden heeft een noodfonds opgericht van in totaal vijf ton om mensen die kampen met acute geldnood te helpen. De komst van het fonds was een wens van de gemeenteraad. De 250.000 euro is onderdeel van de vijf ton die beschikbaar is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl