Na jaren maakt verpauperde supermarkt Nieuw-Buinen plaats voor woningen

Een impressie van de buitenkant
Een impressie van de buitenkant © Hesco Bouw
Na bijna zes jaar leegstand, verdwijnt het verpauperde pand van supermarkt That's Fresh aan de Parklaan in Nieuw-Buinen. De gemeenteraad stemde vanavond in met de wijziging van het bestemmingsplan.
En zo kan de schop de grond in voor de zeventien appartementen die daar gebouw gaan worden. De ontwikkeling van de appartementen onder de noemer Parkhof is een initiatief van Hesco Bouw uit Stadskanaal.
"Nu is eindelijk de weg vrij om echt van start te gaan", zegt ontwikkelaar Merlijn Rademaker. "De bouw van het project kan nu gepland worden en zo krijgt deze locatie haar gewenste vernieuwing."
De supermarkt staat al bijna zes jaar leeg
De supermarkt staat al bijna zes jaar leeg © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
Tot frustratie van de buurt staat het pand al bijna zes jaar leeg. De appartementen worden levensloopbestendig en krijgen onder meer een lift. Ze zijn met name bedoeld voor senioren die graag in de buurt willen blijven wonen. "Dit is een herkenbare wens", aldus Rademaker. "Zij willen ook nog van alles doen, maar niet meer een huis schilderen en een grote tuin onderhouden." Ook moet het voor doorstroming op de woningmarkt zorgen.
Het gebied wordt straks groener met meer gras, bloemen en bomen. Het is nu grotendeels verhard vanwege de supermarktlocatie en de parkeerplaatsen. De bloemenboetiek Hofman die nu nog vastzit aan het pand dat gesloopt gaat worden, blijft bestaan en zal straks een zelfstandig paviljoen worden.
"We gaan nu de geïnteresseerden verzamelen", vertelt Rademaker over het vervolg. "Daarna gaan we slopen en bouwen. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend. Maar ons doel is om zo snel mogelijk de schop in de grond te steken. Dat is waarschijnlijk nog ruim voor de zomer." De prijzen van de appartementen worden binnenkort bepaald.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.