Supermarktovervaller uit Emmen moet 3,5 jaar zitten

Overval Nieuw Dordrecht
De politie doet onderzoek bij de supermarkt © Persbureau Meter
Een 45-jarige man uit Emmen moet voor een supermarktoverval in Nieuw-Dordrecht een celstraf van 3,5 jaar uitzitten. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
De rechter vindt het bewezen dat de man in maart van vorig jaar een minderjarige caissière dwong geld uit de lade te halen. Het meisje rende er gillend vandoor. De overvaller trok de lade open en haalde daar ruim 1300 euro uit. In de supermarkt waren op dat moment drie minderjarige werknemers bezig het met afsluiten van de winkel. Een van hen belde de politie.

Voldoende bewijs

De Emmenaar ontkent de diefstal met geweld. De rechter vindt het aangedragen bewijs overtuigend genoeg om de man te veroordelen. De rechter neemt het hem kwalijk dat hij drie minderjarigen een vuurwapen toonde, terwijl hij een nylonkous over zijn hoofd had getrokken. Hij bezorgde hun angst en de gevolgen zijn ernstig. Op zitting verklaarden de slachtoffers dat zij daar nog steeds niet overheen zijn.
De man neemt geen verantwoordelijkheid voor wat hij heeft gedaan. Hij heeft zich daarnaast ook schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en drugshandel. Een forse celstraf is hier op zijn plaats, vindt de rechter. De Emmenaar moet zijn slachtoffers in totaal ruim 5400 euro betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl