LTO-voorman Bloemerts keurt misdragingen boerenoptreden in Groningen af

Protesterende Drentse boeren bij het provinciehuis in Assen (foto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Protesterende Drentse boeren bij het provinciehuis in Assen (foto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Hij heeft een dubbel gevoel over gehouden aan de stikstofacties van de boeren gisteren. LTO Noord-voorman Jan Bloemerts blikt met ons terug op een roerige dag.
Bloemerts is blij dat de acties in Assen en Groningen zo massaal en succesvol zijn. Maar boeren die de deur van het provinciehuis in Groningen inbeuken, hekken kapot rijden en op een haar na fietsers missen; die horen wat Bloemerts betreft niet bij LTO thuis.
Voor boeren die vernielen en anderen in gevaar brengen is geen plaats binnen LTO, vindt Jan Bloemerts
Hoe groot was de ogenschijnlijke tegenstelling tussen het vreedzame protest in Assen en de uit de hand gelopen actie in Groningen. Toch is er volgens Bloemerts een dunne scheidslijn tussen een vreedzame actie en een actie die uit de hand kan lopen. Dat voelde Jan Bloemerts zelf ook tijdens de actie in Assen.
Tussen een vreedzame boerenactie en één die uit de hand loopt zit maar een dunne scheidslijn, zegt Jan Bloemerts
LTO steunt de actiedag van morgen georganiseerd door Farmers Defense Force. 350 noordelijke boeren hebben zich aangemeld. Een deel van hen verzameld zich vannacht tussen 02:00 en 03:00 in Rogat en gaat dan op weg naar het Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIRVM) in Bilthoven.
Daar willen ze morgen om 09:00 de onderzoekers van het het RIVM laten weten dat ze het niet eens zijn met de manier waarop zij stikstofuitstoot,- en neerslagberekeningen maken. Daarna gaan ze naar Den Haag om 's middags op het Binnenhof te demonstreren.
Ondanks de steun van LTO aan de actiedag van Farmers Defence Forse heeft hun manier van actievoeren 'iets engs', volgens Bloemerts.
LTO steunt de actiedag morgen van Farmers Defence Forse, maar wel met een apart gevoel

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.