Ton moet Dwingelerweg in Ansen veiliger maken, fietspad komt er voorlopig niet

Dwingelerweg Ansen
De Dwingelerweg in Ansen wordt door sommigen als een racebaan ervaren © Google Streetview
De Wolden wil inzetten op een veilige fietsverbinding vanuit Ansen richting de gemeentegrens. De raad ging donderdagavond akkoord om daar een ton beschikbaar voor te stellen. In eerste instantie lag er een plan om een fietspad aan te leggen, maar dat gaat voorlopig niet door. Er wordt nu gekeken naar verkeersremmende maatregelen om de drukte op de straat te verbeteren.
Het voornemen om een fietspad langs de Dwingelerweg in Ansen aan te leggen vloeit voort uit het in 2008 vastgestelde Fietsplan. De provincie heeft er uiteindelijk zelfs subsidie voor beschikbaar gesteld, maar dat geld lijkt niet meer nodig.
Tijdens een inloopbijeenkomst in mei vorig jaar werden de plannen aan de omwonenden opnieuw voorgelegd. Tijdens die gesprekken werd duidelijk dat er weinig draagvlak was voor een vrijliggend fietspad. Ze ervaren de verkeersveiligheid en snelheid buiten de kom als een groter probleem. Daar moet de focus op komen te liggen, vindt de buurt.

Toerisme

De hele raad ging akkoord met het voorstel. De VVD kwam nog wel met een motie en amendement om zowel een fietspad als de extra verkeersveilige maatregelen te realiseren. Maar dat werd uiteindelijk afgeschoten.
De PvdA kwam nog met de opmerking over de mogelijke komst vakantiewoningen in het gebied Rheelanden. Een ontwikkelaar heeft plannen om er daar 125 te bouwen. "Daardoor kan het toerisme toenemen en de drukte op de Dwingelerweg nog verder oplopen", vond Anneke Assink.

Vergadering

Karin Brouwer van het CDA vindt dat de verkeersremmende maatregelen moeten worden besproken met de omwonenden. Binnenkort zal daar een vergadering voor op de planning komen. Wat betreft de vakantiehuisjes kon wethouder Mark Turksma aangeven dat er ontwikkelingen zijn. "De ontwikkelingen nemen we mee in de plannen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl