Ondernemer in Nieuw-Buinen gaat stropdassen inzamelen voor Jan Nieboer

Gineke Kuipers gaat stropdassen inzamelen voor Jan Nieboer
(Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
Gineke Kuipers gaat stropdassen inzamelen voor Jan Nieboer (Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
Ondernemer Gineke Kuipers wil windmolenactivist Jan Nieboer een hart onder de riem steken. Kuipers, die een bedrijf runt in Nieuw-Buinen, gaat een inzameling van stropdassen opzetten. Nieboer mist namelijk nog altijd twee stropdassen, die zoek zijn geraakt toen hij in de gevangenis zat.
Kuipers kent Nieboer al meer dan 25 jaar. “Ik ben er voor duizend procent zeker van dat hij onschuldig is. Maar het gaat mij niet zo om de windmolens, ik vind uit menselijk oogpunt gewoon dat hij een steuntje in de rug verdient”, zegt ze.
Nieboer wordt verdacht van betrokkenheid bij bedreigingen tegen bedrijven die mogelijk zouden willen meewerken aan de bouw van windparken in Drenthe en Groningen. Hij zat daarvoor een aantal weken in voorarrest, maar kwam later vrij. Het OM zegt de woordvoerder van Platform Storm te willen vervolgen.
Lees meer: Jan Nieboer: Ik hoor maar niks van het Openbaar Ministerie en ik wil mijn stropdassen terug
Nadat Nieboer weer vrij kwam zei hij tegen RTV Drenthe dat hij twee stropdassen mist en dat hij die terug eist. Nieboer vertoont zich eigenlijk nooit zonder stropdas in het openbaar. Kuipers hoopt dat er veel stropdassen gedoneerd worden en broedt nog op de manier waarop ze aan Nieboer worden aangeboden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.