Leerlingen Sint Theresiaschool steunen boerenactie: op de trekker of skelter naar school

Leerlingen van de Sint Theresiaschool in Steenwijksmoer kwamen vandaag met een trekker of skelter naar school 
(Rechten: Sharon Hartman)
Leerlingen van de Sint Theresiaschool in Steenwijksmoer kwamen vandaag met een trekker of skelter naar school (Rechten: Sharon Hartman)
Leerlingen van de Sint Theresiaschool in Steenwijksmoer kwamen vandaag op hun traptrekkers of skelters naar school. Ze wilden daarmee hun steun betuigen aan de acties van boeren tegen het stikstofbeleid.
Zo’n 50 leerlingen gaven gehoor aan de oproep. “Het idee ontstond maandag, nadat veel ouders met de trekker naar de bijeenkomst bij het provinciehuis in Assen waren geweest”, vertelt ouder Minarda Bosman.
Volgens Bosman leven de boerenacties erg bij de leerlingen van de school. “Veel kinderen wonen zelf op de boerderij of hebben wel een link met de agrarische sector. In de kringgesprekken op school is deze week veel gepraat over de acties van de boeren.”
De kinderen voerden met hun trekkers en skelters hun eigen actie op het schoolplein. Ze juichten en toonden hun steun aan de boeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.