'Josef B. en gezin Ruinerwold waren buren in Hasselt'

Josef B. en het gezin dat jaren afgezonderd leefde in Ruinerwold waren hoogstwaarschijnlijk buren in het Overijsselse Hasselt.
Uit berichten op sociale media valt af te leiden dat het gezin ooit in Hasselt woonde. Het gezin woonde in een jaren '80-woning aan De Weerd. De politie wil niet bevestigen dat het gezin in Hasselt gewoond heeft en of Josef B. hun buurman was. 

Deur in schutting
Volgens oud-buurvrouw Sandra Soer woonde het gezin op nummer 16, later kwam een Oostenrijkse man met de naam Josef op nummer 18 wonen. De tuinen van B. en het gezin grensden aan elkaar. "Bij de achterdeur werd er een deur in de schutting gemaakt. Zo konden ze naar elkaar toe zonder de voordeur of achtertuin te gebruiken."

Volgens Soer leidde het gezin in Hasselt al een teruggetrokken bestaan. "De kinderen werden, zo leek het, wel met de auto naar school gebracht en kwamen 's middags thuis. Maar er werd niet op straat gespeeld, ze waren meestal binnen."

De oud-buurvrouw had dan ook nauwelijks contact met het gezin. Wel speelde de dochter van Soer af en toe met een van de kinderen van het gezin. “Maar niet binnen, dat was altijd buiten achter het huis.”

Soer zegt dat het gezin soms trekjes van een sekte vertoonde. "Het was een gezin dat zich heel erg afzonderde. Kinderen hadden namen die verwijzen naar het geloof."

Gezin vertrok op stel en sprong
Het gezin vertrok spoorslags uit Hasselt. "Het hele huis stond nog gewoon vol met spullen. Het heeft er een jaar mee vol gestaan. Bij het leeghalen van de woning door de woningbouwvereniging lag de bloemkool nog op het aanrecht te verrotten."


 Lees ook:
Invallen in Zwartsluis in onderzoek naar Ruinerwold
Josef B. verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving
- 'Overgang naar een leven in de buitenwereld moet enorm zijn'
- Jeffrey Scheper sprak meerdere keren met gezinslid Ruinerwold: 'Hij had nieuwe kleren nodig'
- Wat weten we tot nu toe over het gezin in Ruinerwold?
- Eigenaresse boerderij Ruinerwold: 'Ik heb nooit iets ondeugdelijks gezien'
- Burgemeester De Groot: '58-jarige aangehouden man is niet de vader'
- Buren gezin Ruinerwold: 'Politie is meerdere keren bij het huis geweest'
- 'Oudste zoon wilde met broertje en zusjes ontsnappen aan kelderleven'
Deel dit artikel: