Provincie komt met tonnen voor centrum Gieten en Ruinen

De provincie Drenthe gaat een kwart miljoen euro bijdragen aan de realisatie van Energiehuis Drenthe in Gieten. Voor de herontwikkeling van de Brink in Ruinen is ruim twee ton beschikbaar.
De 250.000 euro voor Gieten moet bijdragen aan kwaliteitsverbetering van het centrum. Voormalig jeugdcentrum The House staat daar al jaren leeg. Het pand wordt gesloopt en wordt vervangen door het Energiehuis, een proeflokaal voor innovatieve technieken. Het moet een impuls geven aan de vergroening van de economie door bijvoorbeeld ondernemers te informeren over verduurzaming.

Brink Ruinen
Voor de herbestemming van het oude gemeentehuis en de aanpak van het gebied daaromheen aan de Brink trekt Drenthe 212.952 euro uit. Met een restaurant, een croissanterie en een fietsenspeciaalzaak kreeg het oude gemeentehuis al nieuwe invulling. Met het geld van de provincie moet de overgang tussen het voormalige gemeentehuis en de Brink verbeterd worden. Ook de voetgangersverbinding tussen met parkeerterrein De Kamp krijgt een opknapbeurt.

Eerder trokken Gedeputeerde Staten al een kwart miljoen uit voor de herontwikkeling van een voormalig garagebedrijf aan de andere kant van de Brink.