Gery Veldhuis vertrekt als politiechef bij eenheid Noord-Nederland

gery veldhuis
Veldhuis stopt als politiechef in Noord-Nederland © RTV Drenthe
Gery Veldhuis stopt volgende maand als chef van de Politie Noord-Nederland. Dat doet hij op eigen verzoek. Joop de Schepper neemt per 1 februari zijn taken waar, terwijl de korpsleiding een definitieve opvolger zoekt.
Toch verlaat Veldhuis de politie nog niet. In zijn laatste jaar voor z'n pensioen gaat hij aan de slag met een project, "gericht op het vakbekwaam maken van nieuwe collega's in het vakgebied van de opsporing". Ook keert hij terug op straat, in de basisteams van Drenthe, Groningen en Friesland.
"Het tekent de persoon van Gery Veldhuis dat hij zijn omvangrijke loopbaan van meer dan veertig jaar binnen de politie op deze wijze zal afsluiten: betrokken bij het (opsporings)vak en dicht bij de collega's op straat", zegt korpschef Henk van Essen.
Veldhuis was sinds 1 januari 2018 politiechef in Noord-Nederland. Diezelfde functie bekleedde hij in de tien jaar ervoor in Limburg. In 2005 was Veldhuis plaatsvervangend korpschef in Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.