NK wielrennen volgend jaar in Drenthe

WIELRENNEN - Het Nederlands kampioenschap wielrennen voor beloften, elite mannen en elite vrouwen wordt volgend jaar in Drenthe verreden.
Daarnaast komen ook de elite-zonder-contract, nieuwelingen en junioren in actie. Het evenement kost 270.000 euro.

Speerpunt in het parcours is de vernieuwde VAM-berg in Wijster. Er wordt gedacht aan een parcours van rond de veertien kilometer rond de VAM-berg met finish bergop. Verdere details over het parcours ontbreken nog. Over drie dagen worden 1.200 renners verwacht in acht categorieën. Het nieuws is vandaag bekendgemaakt bij de start van Olympia's Tour. 

Thijs Rondhuis, geboren en getogen in Exloo, is drie jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het NK. Volgend jaar is het NK dus in elk geval in Drenthe, waar het evenement daarna wordt georganiseerd is nog niet duidelijk.

Oud-renner Rondhuis is met zijn bedrijf Courage Events onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van de Ronde van Groningen, de Boels Ladies Tour, de Healthy Ageing Tour en Olympia's Tour.

Datum NK
Het kampioenschap wordt verreden in het weekend van 19 en 21 juni. Normaal gesproken wordt het Nederlands kampioenschap in het laatste weekend van juni verreden. Maar aangezien de Tour de France, in verband met de Olympische Spelen van Tokio, volgend jaar al op 27 juni van start gaat, is het NK in het weekend daarvoor. Voor Drenthe komt dat goed uit. Want anders zou het NK samenvallen met de TT. 

NK Emmen 2015
In 2015 was het NK wielrennen ook al te gast in Drenthe. Toen kreeg Emmen de organisatie toegewezen. De stad gaf begin dit jaar aan opnieuw belangstelling te hebben voor het NK. Maar zij grijpen nu dus naast het evenement. 

NK 2019
Afgelopen zomer was het Nederlands kampioenschap op de weg in Ede. De titel bij de mannen ging naar Fabio Jakobsen. Lorena Wiebes won het rood-wit-blauw bij de vrouwen.
Meer over dit onderwerp:
wielrennen NK VAM VAM-berg Wijster Wijster
Deel dit artikel: