Dutch Open Darts wil ook volgend jaar in Bonte Wever feestje bouwen

Dutch Open Darts
Meer dan 3.200 darts uit de hele wereld kwamen naar De Bonte Wever © Persbureau Meter
DARTS - Als het aan de organisatie van de Dutch Open Darts ligt, wordt het toernooi volgend jaar andermaal in Assen gehouden. Zij is zeer te spreken over De Bonte Wever als locatie.
"Wij als organisatie zijn supertevreden", zegt Paul Engelbertink van de Dutch Open Darts. Hoewel er voor komende jaren nog geen getekend contract op tafel ligt, verwacht de organisator van het evenement dat darters in 2024 opnieuw de Drentse hoofdstad zullen aandoen. "Het moet heel raar gaan willen wij niet teruggaan naar Assen", klinkt het hoopvol.

Carnaval

In De Bonte Wever werd de afgelopen dagen, bij het grootste dartstoernooi ter wereld, door zowel professionele als amateurs pijlen gegooid. Meer dan 3.200 darters uit de hele wereld kwamen naar Drenthe. Berry van Peer won bij de mannen, Aileen de Graaf greep de zege bij de vrouwen. In Assen werd verder gestreden om titels op een koppeltoernooi en jeugdtitels.
"Het was hartstikke druk met een heel gezellige sfeer", blikt Engelbertink voldaan terug op het weekend. "Er werd het nodige gedronken, maar er waren heel weinig incidenten. De grote zaal stond op zijn kop, met zelfs een carnavalzanger uit Brabant tussen de wedstrijden door. Het toernooi heeft vlekkeloos gedraaid en daar ben ik heel blij mee. We kunnen er met trots op terugkijken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl