Ruinerwold: verdachte Josef B. blijft langer vastzitten

Josef B., de huurder van de boerderij in Ruinerwold waar een gezin met zes kinderen negen jaar lang geïsoleerd leefde, blijft voorlopig vastzitten. De rechter heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.
B. werd maandag aangehouden, omdat hij niet wilde meewerken aan het onderzoek van de politie in en bij de boerderij. Hij wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen.Relatie?
Het is nog niet bekend wat de relatie tussen Josef B. en de zeven gezinsleden is. Wel is duidelijk dat hij en het gezin dat jaren geïsoleerd woonde in de boerderij in Ruinerwold, buren van elkaar waren in Hasselt. 

Volgens zijn broer Franz is Josef B. een egoïstische man en was hij enige tijd lid van een sekte. "Mijn broer voelde zich beter dan Jezus", zei hij eerder tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoort of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.
Deel dit artikel: