Familie boerderijgezin Ruinerwold geschokt door situatie

Familieleden van het in Ruinerwold gevonden gezin zeggen in een verklaring 'met ontsteltenis kennis genomen te hebben van de gebeurtenissen.' De familie zegt dat de vader van het gezin alle familiebanden jaren geleden beëindigde.
In de jaren tachtig verbrak de vader van het gezin alle contacten met de familie. "Hij heeft ons gemaand geen enkele poging in het werk te stellen zijn verblijfplaats te achterhalen", schrijven de broers en zussen en een zoon van de vader.

Kinderen vluchtten naar broer
De familie bevestigt dat eerder kinderen het gezin zijn ontvlucht. Dat was acht jaar geleden. "Drie kinderen zijn het gezin in Hasselt ontvlucht en hebben contact opgenomen met hun broer uit een eerder huwelijk, grootouders, ooms, tantes, neven en nichten." Sindsdien heeft de familie geen enkele weet van de verblijfplaats van het gezin. Ook de inmiddels 'dementerende' opa van de gevonden kinderen, een bekende romanschrijver uit Overijssel, heeft nooit meer contact gehad.

Toen in 2017 de moeder van de vader in de boerderij in Ruinerwold overleed, startten twee notarissen een zoektocht naar de verblijfplaats. De speuractie leverde niks op.

De familie wil graag het aangetroffen gezin ondersteunen. Ze zeggen de politie van alle nodige informatie te voorzien. Daarnaast verzoekt de familie om hun privacy te respecteren. 

Afbeelding


Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoort of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.
Deel dit artikel: