In Drenthe zijn vorig jaar de minste nieuwbouwwoningen gebouwd

Huizen in aanbouw
Huizen in aanbouw © ANP
In Drenthe zijn vorig jaar de minste nieuwbouwwoningen opgeleverd van heel Nederland. Zo'n 1500 nieuwbouwwoningen zagen in 2022 het levenslicht in Drenthe. In heel Nederland werden zo'n 74.000 woningen uit de grond gestampt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Dat zijn er landelijk meer dan een jaar daarvoor, maar in Drenthe minder dat in 2021.
In Drenthe staat de gemeente Emmen bovenaan met de meeste nieuwbouwhuizen (319), gevolgd door Coevorden met 215 en Westerveld met 178. Tynaarlo bungelt onderaan met 25 nieuwbouwwoningen.
Artikel gaat verder onder de tabel

Minste groei

Niet alleen in hoeveelheid nieuwe woningen is Drenthe de laatste, ook is Drenthe, samen met Limburg, de minst snel groeiende provincie als het gaat om nieuwbouwhuizen. De woningvoorraad steeg in Drenthe met 0,6 procent, wat onder het landelijk gemiddelde van 0,9 procent ligt.
De snelste groeiers zijn Flevoland (1,6 procent), Groningen, Utrecht en Noord-Brabant (alle drie 1,1 procent groei). In absolute aantallen stijgt Zuid-Holland er bovenuit. In die provincie zijn 14.600 nieuwe huizen gebouwd vorig jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.