Professionele hennepkwekerij ontdekt bij politie-inval Coevorden

Politieagenten doen onderzoek naar de hennepkwekerij
Politieagenten doen onderzoek naar de hennepkwekerij © RTV Drenthe
Bij de politie-inval in een woning aan de Krimweg in Coevorden is vanochtend een hennepkwekerij opgerold. Daarbij zijn een man en een vrouw aangehouden.
Even voor zeven uur kwam een team van gemaskerde agenten in vier auto's aanrijden en viel daarna het huis binnen. Met een slijptol werd een deur geopend en binnen enkele minuten werd de woning en schuur doorzocht.
"In de schuur bevond zich een professionele hennepkwekerij met ongeveer 1.300 plantjes", laat een woordvoerder van de politie weten. "We hebben twee mensen aangehouden, een 53-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Bussum.
De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door eigen onderzoek. "Omdat we vermoeden dat er verdachten in de woning aanwezig waren, heeft het onderzoeksteam besloten om op deze wijze uit te rukken. Daarnaast moeten we voorzichtig te werk gaan om sporen niet te wissen."
De woning ligt ten westen van Coevorden aan een afgelegen en doodlopende weg. Volgens enkele buurtbewoners woonde sinds enkele jaren een echtpaar afkomstig uit het Westen in de woning. Zij zouden weinig contact hebben met de omgeving.
Het onderzoek naar de hennepkwekerij zal nog enige tijd duren.
Politie doet inval in boerderij bij Coevorden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl