Burgemeester Roger de Groot: Ik was liever op een andere manier in the picture gekomen

Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden hoopt dat na vier dagen van hectiek de rust snel terugkeert in Ruinerwold. "En natuurlijk willen we graag dat de puzzel snel af is."
Ruinerwold is de laatste dagen een pleisterplaats voor de nationale en internationale pers. "We staan mondiaal op de kaart, allerlei wereldpers duikt op", constateert De Groot. "Ik was liever met Ruinerwold op een andere manier in the picture gekomen. Dit wil je niet."

Vragen uit buurt
Voor de burgemeester is de situatie in Ruinerwold ook uitzonderlijk. "Dit is inderdaad heel bijzonder, maar vooral voor de omgeving", zegt hij. In de buurt leven veel vragen. "Hoe kan dit in mijn omgeving gebeuren? Hadden we iets kunnen doen? Hebben we iets gemist?", somt De Groot op. "Daarom is het goed dat we met elkaar in contact zijn geweest. Met de buren hebben we een informatieavond gehad om gevoelens te kunnen delen."

Ook is er onder buurtbewoners ongerustheid over hoe het met de kinderen van het gezin gaat. "Wees gerust, ze worden goed verzorgd."

Onder de radar
En hoe kijkt de burgemeester zelf terug op de ontdekking van het gezin? "De Wolden is een grote gemeente met een groot buitengebied. Kennelijk is het mogelijk om onder de radar te blijven."

Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoort of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.
Deel dit artikel: