Gasselterveld in zomer beter bereikbaar voor recreatieverkeer

Gasselterveld
De stranden bij de zwemplas liggen 's zomers regelmatig vol © Persbureau Drenthe
Recreatiegebied het Gasselterveld bij Gasselte wordt beter bereikbaar voor wandelaars, fietsers en automobilisten. De provincie Drenthe steekt bijna drie ton in het verbeteren van de paden en wegen richting het gebied. De gemeente Aa en Hunze gaat de plannen uitvoeren.
Het huidige asfalt en fietspad langs de Bosweg worden vervangen door een betonnen pad dat geschikt is voor zowel wandelaars als fietsers. Ook komen er veiligere oversteekplaatsen en wordt de entree vanaf de N34 voor auto's verbeterd.

Parkeerproblemen

Gedeputeerde Henk Brink (VVD) hoopt dat de maatregelen ervoor zorgen dat mensen vaker wandelend of fietsend naar zwemplassen 't Gasselterveld en 't Nije Hemelriek komen. Op warme zomerdagen stonden de toegangswegen een aantal jaar geleden overvol met auto's. Daardoor ontstonden er grote parkeerproblemen.
Om die problemen op te lossen is vorig jaar tijdens de zomermaanden betaald parkeren ingevoerd en is er meer toezicht tijdens piekmomenten. Afgelopen zomer waren de verkeersproblemen in het recreatiegebied een stuk minder groot dan in de jaren ervoor. De nieuwe verkeersmaatregelen moeten voor deze zomer klaar zijn.

Pop-up of paviljoen?

Naast de verkeersproblemen kampte eigenaar Staatsbosbeheer rondom de zwemplassen met een afvalprobleem. Om dat op te lossen stond er vorig jaar voor het eerst een pop-uprestaurant, waarvan de eigenaresse verantwoordelijk werd gehouden voor het schoonhouden van de stranden.
Ook komend jaar zal er volgens gedeputeerde Brink waarschijnlijk weer eenzelfde kiosk komen. Op termijn moet er een definitief paviljoen komen, maar daar is volgens gedeputeerde Brink nog geen zicht op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.