Verdachten steekpartij Yorneo ook verdacht van poging overval

Yorneo, jeugdzorginstelling, steekpartij, 112
Bij het steekincident kwam een vrouw van 26 om het leven © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
De drie verdachten van de dodelijke steekpartij in Emmen hebben op dezelfde avond ook geprobeerd een tankstation te overvallen. Dat stelt het Openbaar Ministerie. Het ging om een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen.
De drie zitten vast omdat ze betrokken zouden zijn bij een steekincident waarbij een 26-jarige medewerkster van jeugdzorginstelling Yorneo om het leven kwam. Dat gebeurde op 14 januari aan de Stationsstraat in Emmen. De vrouw werkte als begeleidster bij Yorneo.
Alle drie de verdachten mogen in elk geval nog zestig dagen worden vastgehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Emmen en een 16-jarige jongen uit de gemeente De Wolden.

Ook vrijheidsberoving

De 19-jarige verdachte die diezelfde avond werd opgepakt, wordt bijgestaan door advocaat Natanya Spijker. Haar cliënt beweert dat hij niet heeft gestoken. Agnes Veld, de advocaat van de 16-jarige verdachte, wil niets zeggen omdat de jongen minderjarig is.
Twee van de verdachten wordt ook verweten dat zij op dezelfde dag nog een ander persoon van de vrijheid hebben beroofd. Die persoon was aanwezig in het gebouw van Yorneo waar het steekincident gebeurde.
Het onderzoek naar de incidenten rond de drie is nog in volle gang. De beperkingen die golden voor de vastzittende verdachten zijn opgeheven. Dat betekent dat ze weer contact mogen hebben met andere gedetineerden en de buitenwereld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl