Görgülü staat voor basisdebuut bij FC Emmen

VOETBAL - Na twee invalbeurten kan Ferhat Görgülü zich opmaken voor zijn basisdebuut bij FC Emmen. De verdediger zal, zo bleek uit de training, zondag tegen Fortuna Sittard centraal achterin een duo gaan vormen met Michaël Heylen. Ook Nikolai Laursen keert vermoedelijk weer terug in de basis. Dat gaat dan ten koste van Keziah Veendorp en Robbert de Vos.
Trainer Dick Lukkien wilde na afloop van de vrijdagtraining niets los laten over de opstelling, maar liet wel weten dat Henk Bos het duel van zondag toch niet gaat halen. De voortekenen leken nog gunstig, maar de middenvelder kreeg een terugslag na de training van donderdag.

Marko Kolar en Jan-Niklas Beste zijn wel weer fit genoeg en zitten zondag bij de wedstrijdselectie. 

FC Emmen - Fortuna Sittard is het duel tussen de nummers 15 en 17 van de eredivisie. Emmen heeft 7 punten uit 9 duels en de gasten uit Limburg hebben één punt minder. 

38 ontmoetingen sinds 2002/2003
Al sinds het seizoen 2002/2003 zijn Emmen en Sittard competitiegenoten. In totaal werden er onderling 38 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan FC Emmen er zeventien wist te winnen. De Fortunezen pakten tien keer de volle buit en elf keer werd er gelijkgespeeld. Van de duels in Emmen werden er acht gewonnen door de thuisploeg, tegenover vijf Limburgse overwinningen en zes gelijke spelen.

Een van die gelijke spelen vond vorig seizoen plaats op De Oude Meerdijk. Een 3-1 voorsprong werd toen in de laatste tien minuten uit handen gegeven, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. 

Luister hier: de samenvatting van FC Emmen - Fortuna Sittard van vorig seizoen

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Heylen, Görgülü, Burnet, Hiariej, Chacon, Laursen, Slagveer, Peńa en De Leeuw. 

FC Emmen - Fortuna Sittard is zondag natuurlijk weer live te volgen op Radio Drenthe. De wedstrijd begint om 14.30 uur, de uitzending om 14.00 uur. 
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Fortuna Sittard eredivisie Emmen
Deel dit artikel: