Drents deel N34 nu nog pomploos, maar krijgt weer tankstation

Tankstation N34/De Blikken
De tankstations bij Erm verdwenen vanwege de verdubbeling van de N34 © RTV Drenthe / Dylan de Lange
Het Drentse deel van de N34 is sinds een jaar of drie verstoken van tankstations. Maar vanaf 2024 kan er weer langs de provinciale weg getankt worden. Exploitant Tamoil krijgt de locatie De Blikken bij Erm gegund en verwacht in 2024 het tankstation te hebben gerealiseerd.
In de afgelopen jaren verdwenen in vlot tempo de drie laatste tankstations langs de weg. Ter hoogte van Erm bevonden zich tankstations De Blikken en, aan de overzijde van de weg, Westerveld. Beide moesten destijds het veld ruimen vanwege de verdubbeling van de weg. Tot maart 2021 stond er nog een pomp bij Zuidlaren, maar ook deze verdween.
Uit een marktverkenning van de provincie Drenthe vorig jaar viel een eventuele terugkeer van de pomp positief uit. Daarop werd de deur opengezet voor marktpartijen om zich te melden.

Bemand station

Regiomanager Herman Danser van Tamoil laat weten dat er een bemand station komt met een shop. "De reguliere brandstoffen worden straks vanzelfsprekend aangeboden, maar we kijken ook naar duurzame alternatieven."
Een fossielvrije dieselvariant en een of meer oplaadpunten voor elektrische auto's zijn min of meer al concreet. Over de rest van het aanbod wordt nog nagedacht. "We zitten nog volop in de planfase, er moet nog veel uitgewerkt worden." De verwachting is wel dat de locatie er in 2024 staat, aldus Danser.

Westerveld

Voor de locatie Westerveld, die pal tegenover De Blikken aan de overzijde van de weg staat, loopt nog een planologische procedure. Die is nodig omdat door de verdubbeling van de N34 die locatie wat opschuift. Tot die tijd kan de provincie nog niet overgaan op de gunning.
Danser laat weten dat Tamoil ook belangstelling heeft voor die plek. "In dat geval kunnen we de andere kant van de weg ook meepakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl